szybkie pozyczki
  • Witamy na stronie Oddziału.
  • Zapraszamy do zapoznania się z ofertą turystyczną Oddziału.
  • Polub nas na Facebooku.
  • Zapraszamy na imprezy rowerowe KTK "WAGANT"

Korzystając z serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies.

Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu baildonit.com

  1. Informacje ogólne.
    1. Operatorem Serwisu pttkbaildon.pl, zwanego dalej „Serwisem”, jest PTTK Oddział Zakładowy "Baildon" ul. Gliwicka 1, 40-079 Katowice, tel.fax.(32)259 79 82, fax.(032)2598587.
    2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
      • Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacyjnych.
      • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
    3. Serwis dołoży należytej staranności dla ochrony bezpieczeństwa i poufności danych osobowych  i  innych informacji n/t Użytkowników, wobec czego wszelkie działania w tym zakresie  prowadzone są zgodnie z odpowiednimi przepisami prawa, w szczególności ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 171/2004 poz.1800 ze zm.) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).
    4. Serwis nie służy zbieraniu jakichkolwiek danych osobowych, jak imienia i nazwiska, adresu pocztowego, numeru telefonu, adresu email, za wyjątkiem przypadków, w których Użytkownik sam wyrazi na to zgodę, np. wypełniając formularz zamówienia, bądź w których pozwalają na to przepisy dotyczące zbierania danych osobowych.
    5. Dane osobowe i inne informacje n/t Użytkownika wprowadzone do bazy danych Serwisu nie są sprzedawane ani w jakikolwiek sposób udostępniane osobom trzecim. Nie dotyczy to sytuacji gdy obowiązek udostępnienia danych osobowych Użytkownika wynika z obowiązujących przepisów, w szczególności na żądanie sądu, prokuratury i innych uprawnionych instytucji.
    6. Pozyskane przez Serwis dane osobowe i inne informacje n/t Użytkowników wykorzystywane będą wyłącznie w celu:
      • zawarcia i realizacji umowy sprzedaży oferowanych produktów;
      • udzielania odpowiedzieć na ewentualne zapytanie Użytkownika związane z oferowanymi produktami oraz realizacją zawartych umów.
    7. Dla ochrony danych osobowych oraz innych informacji n/t Użytkowników przez nieuprawnionym ujawnieniem i dostępem, Serwis używa stosownych technicznych i organizacyjnych środków bezpieczeństwa. Nie bierze jednak odpowiedzialności za ewentualne nieprawidłowości w działaniu tych środków, zwłaszcza stosowanego oprogramowania zabezpieczającego oraz ewentualne skutki celowego, nielegalnego działania osób trzecich.
    8. Jeżeli strona internetowa Serwisu zawierać będzie łącza do innych witryn internetowych, to Serwis nie ponosi odpowiedzialności za stosowane przez te witryny praktyki w zakresie ochrony danych osobowych.
    9. Użytkownik ma prawo wglądu do danych osobowych oraz domagania się skorygowania lub usunięcie ewentualnych nieścisłości.
  2. Informacje w formularzach.
    1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
    2. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
    3. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia kontaktu handlowego.
  3. Informacja o plikach cookies.
    1. Serwis korzysta z plików cookies.
    2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
    3. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
      • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
      • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
      • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
    4. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
    5. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
    6. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  4. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?
    1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
    2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:postępuj zgodnie z instrukcjami: